duurzaamheid

 Zakelijke duurzaamheid

Bij Kimbrer Computer heeft duurzaamheid altijd centraal gestaan in ons bedrijf. Duurzamer dan het kopen van gebruikte en refurbished hardware, de kern van ons bedrijf, kan IT niet zijn. Dit betekent dat wat wij doen cruciaal kan zijn voor onze klanten om de negatieve invloed van digitale infrastructuur te reduceren.


Bedrijfsmodel en
strategische ambitie


Business model andstrategic ambitionHet kopen en verkopen van gebruikte en refurbished IT-hardware vormt de kern van ons bedrijf. Producten worden gekocht, gedemonteerd en opgehaald bij bedrijven en professionele verkopers. Bij aankomst van de hardware in het magazijn van Kimbrer Computer worden alle data veilig gewist van de apparaten, worden er tests uitgevoerd en worden afzonderlijke onderdelen voorbereid voor recycling of refurbishment. Gemiddeld wordt 96% van de onderdelen hergebruikt en doorverkocht op de markt wereldwijd.Het is onze strategische ambitie om ’s werelds beste magazijn voor gebruikte en refurbished hardware te worden. Niet ’s werelds grootste, maar ’s werelds beste, gemeten in termen van kwaliteit, klanttevredenheid en financiële prestaties.
miljoeHoogtepunten op het gebied van duurzaamheid in 2021Carbon


1.

Eerste koolstof-
accountingrapport.

ISO


100%

Van de bedrijven ISO 14001-
en ISO 9001-gecertificeerd.

CO2


7,000

Ton CO2 bespaard
voor klanten.

Reduction


70%

Reductie in CO2-emissies
ten opzichte van 2020.


DuurzaamheidsrapportSustainability reportSustainability report

In 2021 publiceerden we ons eerste rapport over duurzaamheid. Onder onze initiatieven uit 2021 valt ons eerste uitgebreide rapport over de koolstofvoetafdruk op. Net als onze nieuwe CO2-calculator, gebaseerd op de zogenaamde levenscyclusanalyse, waarmee wij en onze klanten een idee kunnen krijgen van de gevolgen die inkoopbeslissingen op het klimaat hebben. Ten derde was 2021 het jaar waarin we de gerenommeerde ISO 14001-certificering behaalden als bewijs van ons werk op dit gebied.


RAPPORT DOWNLOADEN
Advies nodig bij het kopen of verkopen van hardware? Vul het formulier in en we komen terug.

Support

Wij reageren op alle werkdagen binnen 48 uur.

Openingstijden

  • Maandag tot donderdag: 08.30 – 16.30
  • Vrijdag: 08.30 – 15.30

This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.